В ОДМВР-Кърджали е открито специално гише за украински граждани за издаване на документ за временна закрила

В сектор „Български документи за самоличност“  в ОДМВР-Кърджали от днес работи специално гише за обслужване на украински граждани, желаещи да получат временна закрила. 25-годишната киевчанка Елизавета Палатова е първата, чиито данни бяха обработени, след което тя се сдоби с регистрационна карта на чужденец, с което на практика получава временна закрила с първоначален срок от 1 година. Лицата, ползващи се от временна закрила, имат следните права: оставане на територията на Република България, право на труд и професионално обучение, на подходящо настаняване или на средства за настаняване при необходимост, на социално подпомагане, на медицинска помощ при спешни състояния, както и право на свободно завръщане в държавата на произход.

Гишето за обслужване на украински граждани е в сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали, ул. „Деспот Слав“ №1, телефони: 0361/ 69 355, 69 281, с работно време от понеделник до петък, от 8,30 часа до 17,30 часа.

Снимката публикуваме със съгласието на Елизавета Палатова, получила новоиздадената регистрационна карта за временна закрила.

Регионален пресцентър на МВР