Хранителни помощи за 1 270 бенефициенти в община Ардино

Гюнер ШЮКРИ

1 270 бенефициенти в община Ардино ще получат хранителни продукти по Оперативната програма  за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България“. Това съобщи  председателят на Общинската организация на БЧК в Ардино Бахар Реджебов. Той отбеляза, че ще се раздават два вида индивидуални хранителни пакети – за едночленни и двучленни семейства, както и за тричленни и по-големи семейства.

Хранителните пакети се раздават във временния пункт на БЧК в град Ардино, който се намира в сградата на бившето „БКС“. „Едночленните и двучленни семейства ще получат пакет, съдържащ 15 вида трайни хранителни продукти, опаковани в 26 опаковки, с общо тегло 17,540 кг., а тричленните и по-големи семейства 15 вида трайни хранителни, опаковани в 43 опаковки, с общо тегло 27,690 кг. Пакетите сдържат брашно, захар, леща, макаронени изделия, лютеница, зелен фасул стерилизиран, зелен грах, стерилизиран гювеч, конфитюр, пиле фрикасе, зрял фасул-консерва и други.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан съдейства за организирането и раздаването на хранителните продукти по населените места.

Списъците на правоимащите лица са изготвени от Агенцията за социално подпомагане. Най-многобройната целева група са лица и семейства, подпомогнати в целева помощ за отопление през 2019 година.

Раздаването на хранителните помощи ще продължи до 25 октомври 2021 година.