РИОСВ- Хасково обявява фотоконкурс за Деня на Земята- 22 април

„Природата през моя обектив” е темата на Регионалния ученически конкурс за фотография, организиран тази година от РИОСВ- Хасково по повод Международния ден на Земята- 22 април. Конкурсът се провежда за 11-а поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване. Предвид епидемичната обстановка и тази година фотоконкурсът ще се проведе дистанционно.

Условия на конкурса:

  • В надпреварата могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали.
  • Фотографиите трябва да бъдат съобразени с темата и да показват красиви места сред местната природа през четирите сезона на годината, реки, планински местности, природни забележителности, защитени територии, характерни растителни и животински видове, снимани само на територията на областите Хасково и Кърджали.
  • Всеки участник може да изпрати до 2 авторски снимки, които да бъдат във формат JPG.
  • Снимките трябва да се изпращат само на е-адрес: pr_riosv_hs@abv.bg до 5 април 2021 г. вкл. Творбите, изпратени след тази дата няма да се състезават в конкурса!
  • Участникът трябва задължително да прикачи и файл със следното съдържание: име и фамилия, възраст, населено място, училище, клас, е-mail и телефон за обратна връзка, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява. Също така, попълнена, подписана и сканирана декларация за личните данни, която може да изтеглите от тук.

Компетентно жури ще отличи най-добрите творби и ще присъди първа, втора, трета и поощрителна награди. Ще бъде присъдена и награда на публиката след онлайн гласуване чрез харесване във Фейсбук страницата на РИОСВ- Хасково. Там ще бъде публикуван албум с всички участващи в конкурса фотографии под формата на виртуална изложба. Снимките ще бъдат публикувани по реда на получаване, а онлайн гласуването ще продължи до 10  април 2021 г. вкл., като гласувания след тази дата няма да бъдат зачетени. За победителите в конкурса са предвидени грамоти и предметни награди. Някои от най-добрите фотографии ще красят календарите на РИОСВ- Хасково за 2022г. Снимките ще бъдат публично споделени в интернет със заглавие, име и фамилия на автора. В надпреварата нямат право да участват деца на служители от РИОСВ- Хасково!

Официалното връчване на грамотите и наградите на отличените, ще се състои на 22 април от 14:00ч. в залата на РИОСВ- Хасково при спазване на всички противоепидемични изисквания.

РИОСВ- Хасково пожелава успех на всички участници! Нека покажем красивата природа на нашия регион! За допълнителна информация: тел. 038/60-16-23 и е-адрес: pr_riosv_hs@abv.bg

Забележка:

  • Необходимо изискване към участниците е да притежават всички права върху представените фотографии, като гарантират, че те са техен оригинален труд, който не нарушава нечие авторско право и не са взаимствани от Интернет.
  • Организаторите на конкурса си запазват правата да фотографират, филмират, сканират, записват и разпространяват получените творби, без да заплащат права и обезщетения за това.
  • Творбите няма да бъдат приети и разгледани от журито, ако не отговарят на условията на конкурса и ако към тях няма прикрепена задължителна декларация за личните данни!

РИОСВ- Хасково