2 000 хранителни пакета вместо ифтари в община Момчилград

Започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби мюсюлмани и християни в община Момчилград. Над 2 000 пакета с трайни продукти ще бъдат раздадени в свещения за мюсюлманите месец Рамазан. По този начин ще бъдат заменени традиционните благотворителните вечери – ифтари, които не могат да се проведат заради противоепидемичните мерки.

Инициативата е на община Момчилград, която пое организацията по доставката на хранителните пакети чрез домашния социален патронаж и със съдействието на кметовете на населени места. Част от продуктите са закупени със средства на фирми и жители на общината. Сред най-големите дарители е бизнесменът и почетен гражданин на Момчилград Фуат Гювен, който ежегодно дава ифтар за свещената нощ Кадир. Община Момчилград също поема разходите за част от пакетите. Всички продукти са закупени от търговци и магазини от Момчилград с цел да се подпомогне местния бизнес.

„Целта на инициативата ни е да подпомогнем най-уязвимите жители на община Момчилград. Правим го от сърце и се надяваме, че по този начин всички ще споделим радостта и надеждата, която носи предстоящия празник. Надявам се догодина отново да бъдем заедно за Рамазан Байрам“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.