Ученическо самоуправление в Славейков по време на извънредно положение

По случай 9-ти май, Ден на Европа и Ден на Победата, учениците от училището за шампиони „Петко Рачов Славейков“, взеха властта в свои ръце. Въпреки сложната обстановка в страната и света, славейковци проведоха традиционното самоуправление. Рано сутринта председателят на Ученическия парламент – Антония Колева от 11″б“ клас, получи властта от директора Милко Багдасаров. Запасени с маски и дезинфектанти, една част от екипа са на работните си места, а останалите работят от вкъщи.   Денят стартира с витуална оперативка и директорът Антония Колева разпредели задачите на своите помощници. Ръководните длъжности бяха заети от Демет Джамбазова – в ролята на заместник-директор Пепиния Китова, Теодора Сурова – заместник -директор Галя Карапеткова, Баръш Бахри като заместник-директор Гроздан Грозев, Теодора Оракова стъпи в обувките на заместник-директор Маргарита Демирева. Работните места на педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков заеха Анелия Крумова и Димо Костов. Деница Георгиева пък е психолог на мястото на  Доби Стойчева.

Както винаги, така и сега, но при различни обстоятелства, учениците заместиха своите учители и преподаваха уроци във виртуалните класни стаи. Това е поредното доказателство за високата степен на иновативност на славейковци. Със сигурност това самоуправление ще остане в историята със своята нетрадиционност.

Гимназистите – ръководители на училището планират своите дейности за месеца, свързани с 24 май и дипломирането на абитуриентите.

Автор на материала – Анелия Крумова, заместник на Нешка Шопова