Рецептата на бай Йълмаз срещу коронавирус: Яжте 4 лъжици мед през 4 часа всеки ден

Гюнер ШЮКРИ

Медът на бай Йълмаз, изваден от полите на връх „Алада“  е най-вкусният, най-ароматният, най-добрият, казват жителите на китното ардинско село Гърбище.  Почти няма човек в родопското село, който да не знае качеството на неговия вкусен мед.

Бай Йълмаз се занимава с пчелараство повече от 40 години. Пчeлaрcтвoтo му e хoби, наследил го е от покойния си дядо. В двoрa cи имa близо 20 кoшeрa.

„Пчеларството е трудна професия. Не всеки може да я направи. Иска постоянство и отдадена адекватна грижа. Тази година реколтата се развива много добре. Започна градежът на пити в гнездата.  Продължавам работата си и се надявам добивът да е много добър“, казва бай Йълмаз.

Рецептата му срещу заразата от COVID-19 e да се приеме четири лъжици мед през 4 часа всеки ден. „Истинският мед има антибактериални свойства и подсилва имунната система“, допълва бай Йълмаз.

Той е роден на 13 юли 1953 година в близкото село Синчец.  Завършил е гимназия в Хасково. Дългогодишен учител по български и руския език в Гърбище и Синчец в периода от 1975 до 1995 година. Бил е и директор в Основното училище в Гърбище. 3 мандата е бил общински съветник от района.  В края на 1984 и началото на 1985 г. става жертва на т.нар. „Възродителен процес“ и е лишен от правото да упражнява учителската си професия. Съветът му към младите хора е  да се съобразяват с реалността и да бъдат умни стопани и борци за по-добро бъдеще.