Община Момчилград започна изграждането на отводнителни съоръжения

dav

Община Момчилград започна изграждането на нови отводнителни решетки на местата, където при по-обилни валежи се събира вода. Вече е изградена отводнителното съоръжение на пътя за село Равен в района на завод „Върбица“.

То е дълго 7 метра. Конструкцията му е от стомано-бетон, а самата решетка е чугунена. При изграждането са изпълнени всички технически изисквания за пътно строителство и съоръжението може да понесе натоварванията при преминаването дори на по-тежки автомобили.

Предстои да бъдат изградени нови улични отводнителни решетки в района на сградите на Горско стопанство и на Социално подпомагане, до моста крий общинската болница, както и на улица „Първа“ в квартал „Мамулица“.

„Изграждането на отводнителните съоръжения е част от превантивната дейност срещу евентуални наводнения, която общината извършва. С решетката край завод „Върбица“ решаваме сериозен проблем, защото при по-обилен дъжд водата се стичаше на републиканския път Момчилград-Крумовград, създавайки предпоставки за аварийни ситуации и катастрофи“, каза кметът на общината Сунай Хасан.