Момчилградчани подкрепиха инициативата „Роди бебе в България“

Момчилградчани активно подкрепиха инициативата „Роди бебе в България“ на фондация „Мечта за бебе“. Много жители на родопския град се събраха пред лятната сцена в градския парк, за да чуят посланията и изпълненията на Теди Кацарова и Дичо. Концертът, който продължи повече от 2 часа, започна с изпълненията на талантливи деца от Момчилград. Малко по-късно заедно с Теди Кацарова на сцената пяха и танцуваха десетки деца, дошли с родителите си.

Създателят на кампанията Евелина Рускова обясни, че целта на „Роди бебе в България“ е да се наберат средства за двойки с репродуктивни проблеми, които са в затруднено положение.

„Самата аз преминах през много трудности, но сега съм майка на близнаци, заченати инвитро“, заяви Евелина Рускова.

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан и председателят на общинския съвет Юмер Юсеин обявиха пълната си подкрепа за кампанията.

„Няма нищо по-благородно и нищо по-естествено от това да подкрепиш създаването на живот. Ето по тази причина Момчилград стана една от 9-те общини, подкрепили инициативата „Роди дете в България“, заяви Сунай Хасан. Той допълни, че община Момчилград е една от първите в България, започнали да подпомагат финансово семейства с репродуктивни проблеми.

„До този момент като общинска власт ние сме подпомогнали финансово 12  двойки с репродуктивни проблеми. Уверявам ви, че тази практика ще продължи и в бъдеще“, каза още Сунай Хасан.

Появата на известния рокаджия Дичо на сцената предизвика фурор сред публиката.

„Щастлив съм, че отново съм сред вас. Момчилград е едно от любимите ми места. Имам много приятели тук и винаги идвам с удоволствие в този край. Благодаря на кмета Сунай Хасан за подкрепата на инициативата“, заяви Дичо. Концертът продължи с изпълнения на хитове на двамата изпълнители, които бяха придружени с програма на DJ Djane Monique и лазерно шоу.

В края на концерта Теди и Дичо си направиха на сцената селфи с децата, които пяха и танцуваха с тях.