Двама са пострадали при пътни произшествия в областта

Двама са пострадали при пътни произшествия в областта на 8 юни. 18-годишен катастрофирал с личния си лек автомобил „Фолксваген“ на път от Кърджали към село Жинзифово, до разклона за село Широко поле. На прав участък вследствие на несъобразена скорост шофьорът загубил контрол над управлението и се преобърнал в крайпътна поляна. Младежът бил откарат от екип на Центъра на спешна помощ в Спешното отделение, където бил прегледан, а по-късно транспортиран в пловдивска болница. Взета е кръвна проба за химически анализ. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба обезопасил катастрофиралата кола.

По пътя от разклона за село  Опълченско към село Македонци 71-годишен водач на лек автомобил „Рено“ на завой загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се преобърнала. 69-годишна пътничка била откарана в кърджалийската болница и настанена под наблюдение в хирургичното отделение с натъртвания. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Още от хрониката:

Къща е горяла в село Кобиляне в петък около 8 часа. След подаден сигнал два екипа на пожарната служба в Кърджали са били изпратени да загасят огъня, който унищожил 80 кв. м покривна конструкция, мебели, дограма, техника. Запалена печка на твърдо гориво причинила произшествието.

Екип на същата служба обезопасил паднал електрически кабел на улица в Кърджали до пристигането на служители на Електроразпределителното дружество. След подадени сигнали пожарникари от службите в Джебел и Подкова отстранили паднали дървета на пътните платна в районите на селата Рогозче и Чорбаджийско.