Футболният тим на Езиковата гимназия в Кърджали спечели областното първенство

Гюнер ШЮКРИ

Отборът на Езикова гимназия „Христо Ботев“ от Кърджали спечели областното първенство от ученическите игри по футбол във възрастовата група 11-12 клас. Във финалната среща кърджалийци разгромиха селекцията на СУ „Н.Й.Вапцаров“ от Момчилград със 7:1. Головете реализираха Христо Николов (2 гола), Аксел Мустафа, Исмаил Ферах, Павел Иванов, Емирджан Сюлейман и Атанас Гарипов. Точен за момчилградчани бе Салиф Нихат. С класирането на областно ниво, тимът на езиковата гимназия в Кърджали спечели право да участва в зоналните първенства по футбол на по-късен етап. Съперници  ще им бъдат първенците  от Хасковска и Пловдивска област.

„Благодаря на момчетата за хубавите срещи. Станахме общински първенец, като надиграхме силните отбори на СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Отец Паисий“. На полуфиналите за областното първенство разгромихме и тима на Джебел, също със 7:1. Целта ни е да станем зонален първенец и да представим достойно училището и областта”, заяви треньорът на ЕГ „Христо Ботев“ Бирол Садула.

Шест отбора от различни училища на областта взеха участие в областния етап от игрите. Срещите се изиграха в Крумовград и бяха организирани от Областен съвет на Български футболен съюз и Регионалния инспекторат по образование.