„Балканстрой“ победи „Арда 1924“ в дербито на „Лига Кърджали“

Гюнер ШЮКРИ

Отборът на „Балканстрой“  постигна изключително важна победа с 1:0 над „Арда 1924“ в голямото дерби от 7-ия кръг на официалната лига по мини футбол в Кърджали.

Бившият футболист на „Арда 1924“ Сезер Мустафа вкара единствения гол в мача. Двамата вратари нямаха много работа, а гредите на няколко пъти помогнаха на Влади Стоянов и Огюн Насков, като по този начин до повече попадения не се стигна.

След този мач „Балканстрой“ има актив от 12 точки и се изкачи на шеста позиция във временното класиране,  но са с мач по-малко. Това бе втората загуба на „Арда 1924“ и тимът вече е  4-ти с 13 точки. Лидер в класирането продължава да е ФК „Граничар“ от Кирково, който вече седми кръг е с пълен актив от точки.
Преди началото на двубоя грамоти получиха футболистите, попаднали в идеалните състави на шести и седми кръг на „Лига Кърджали“, а бутилка шампанско получи Ферах Хайрула  от „Балканстрой“, който бе обявен за „Футболист на седмицата“ в шестия кръг на първенството на БАМФ Кърджали. Награда за футболист на октомври бе връчена на Цанко Чаушев, футболистът на „Арда 1924“ .

Останалите резултати от седмия кръг:

„Граничар“ (Кирково) – „Global Net“    7:0

„Мастило“ – „Ю ЕС Инженеринг“        5:1

„Джебел 1928″ – „Каприз България“    12:3

„Импулс“ и „One Minute“          1:1

„Докторите“ и  „Приятели Юнайтед“ 0:6