РИОСВ Хасково открива благотворителна изложба

Изложба от сувенири, предмети за бита и коледни играчки, изработени от отпадъчни материали по повод инициативата „Нов живот за отпадъците“, ще бъде открита на 19 ноември (понеделник) от 15 часа в залата на РИОСВ-Хасково на ул. „Добруджа“-14, ет.-5. Инициативата е посветена на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която се провежда от 17 до 25 ноември.

Събитието не е с конкурсен характер и тази година творбите ще бъдат използвани за благотворителни цели, част от тях– за кампанията в помощ за лечението на бебето Борил от Хасково, а останалите ще бъдат предоставени на коледния благотворителен базар, който традиционно се организира в Областната администрация.

С над 100 творби в инициативата се включиха деца и ученици от: ДГ-21- Община Хасково, Обединени ученически общежития- Хасково, СУ „Васил Левски“- Хасково, НУ „Захари Стоянов“- Любимец, ОУ „Хр. Ботев“- с. Д.Ботево, общ. Стамболово, ДГ №18- Хасково, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“- Хасково, СУ „Св. П. Хилендарски“- Хасково, ОУ „Св. Кл. Охридски“– Хасково и Екоклуб „Приятели на природата“ към РИОСВ – Хасково. Всички те получиха грамоти от Регионалната екоинспекция за активно участие в инициативата.

Всеки посетител, който подпомогне лечението на бебето Борил, със средства според желанието и възможностите си в благотворителна кутия, която ще бъде поставена по време на изложбата, ще може да си избере уникален сувенир за спомен за своя дом или офис. Изложбата ще бъде на разположение на желаещите да я посетят от 19 до 23 ноември. РИОСВ- Хасково благодари на всички деца и ученици и техните учители за участието и творчеството, вложени в инициативата!