Четири са пътните произшествия в областта през почивните дни

Четири са пътните произшествия в областта през почивните дни, няма пострадали. Три от катастрофите са вследствие на несъобразена скорост – в района на селата Глухар и Първица и гр.Ардино. Два от автомобилите са паднали в крайпътни дерета, а третият се блъснал в две улични лампи, указателна табела и паркирана кола. След отнето предимство в района на село Върбен „Опел“ с 57-годишен водач ударил „Дачия“. Тестовете за алкохол на шофьорите са с отрицателни резултати. На виновните са съставени актове по ЗДвП.

Още от хрониката:

Четири бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Джебел за управление на автомобили след употреба на алкохол. Пробата на 38-годишен, проверен на бул.“Беломорски“, отчела 2,19 промила. 1,57 промила е резултатът от теста на 33-годишен, който бил спрян по пътя от Кърджалии за село Петлино, 1,41 промила отчел дрегерът на 29-годишен, проверен на ул.““Македония“ в областния център. В района на джебелското село Козица бил спрян „Опел“, управляван от 47-годишен. 1,50 промила е резултатът от теста за алкохол на шофьора. Водачите са били задържани за срок до 24 часа. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

239 автомобила са били проверени в специализирана операция на територията на областта за контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици, проверка за невръчен електронни фишове и неплатени глоби, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Констатираните нарушения на ЗДвП са 145 и за тях са съставени 19 акта и 126 фиша.