Държавно първенство по спортна аеробика

За първи път в Кърджали ще се проведе национален шампионат по спортна аеробика. Градът ще домакинства държавното първенство по ефектния спорт, организирано от Съюза по аеробика България, с подкрепата на Община Кърджали и Министерството на младежта и спорта. Събитието ще се проведе този уикенд, 28-29 април 2018 г., в спортната зала „Арпезос“. Програмата през първия ден започва в 11:00 ч с официалното откриване на състезанието и включва квалификациите за определяне на финалистите в турнира. През втория ден от 10:30 ч сутринта започват финалите, а награждаването ще се състои в 15:30 ч в неделя.
Държавното първенство включва състезатели от различни възрасти, включително деца и младежи.
Изборът на град Кърджали за домакин на първенството никак не е случаен. Спортната аеробика не е популярен спорт в региона и липсва такъв клуб. Все повече деца обаче пътуват до град Хасково, за да тренират и да се състезават. Тенденцията е да се разшири географията на спортната аеробика в страната и Кърджали да стане част от активните участници с представители в този спорт. Клуб по аеробика „МЕГА СПОРТ“ – Хасково има амбицията да обучава и подготвя кърджалийските деца на родна територия.
Входът за Държавното първенство в събота и неделя е свободен. Организаторите канят всички кърджалийци на едно наистина зрелищно и вълнуващо състезание.