Родопският певец Филип Синабов ще пее на събора в Жълтуша

Гюнер ШЮКРИ

Възпитаникът на Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ и настоящ студент на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство Филип Синапов ще забавлява на 23 септември (събота) всички на традиционния есенен селищен събор в ардинското село Жълтуша. Талантливият млад изпълнител е поканен от кмета на селото Карамфил Димитров. Организатори на празника са кметството и местното читалище „Родопска искра”.

През тази година Филип Синабовбе удостоен със „Златна лира“ от Националния музикален фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ в град Пловдив. Това е една от многобройните награди, на които талантливият родопчанин е носител.От две години насам, Филип е изпълнител и на телевизиите Фен ТВ и Фен фолк ТВ.

„Целта ни е да запазим родопските традиции и да съберем на едно място всички жители на Жълтуша, които са разпръснати из страната и чужбина. Празниците обединяват хората”, каза кметът на Жълтуша Карамфил Димитров и отправи покана към всички жители и гости да станат част от празника на селото.
В рамките на турнира ще бъде организиран и турнир по шахмат. На призьорите ще бъдат раздадени парични награди.

Жълтуша е едно от най-големите населени места на територията на община Ардино.