Ардино открива есенните празници

От утре до неделя община Ардино организира традиционните есенни културни празници. Организаторите са предвидели богата културна и спортна програма. Проявите ще бъдат открити на 15 септември (петък) от 16 часа с концертни програми на местния музикант Ергюн Мюмюнов и на братята Емрах и Реджеб Якубови от смолянското село Борино. От 19 часа тържествено слово за Празника на Ардино ще произнесе кметът Ресми Мурад, след което ще започне концертната програма на танцова формация „Балканика“, женска фолклорна група ‚Родопчанка“ към градското читалище „Родопска искра“и детска танцова група при Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) – ОДК в Ардино. От 20 часа група OLD SCHOOL (Старата школа) от Кърджали с ръководител Исмаил Аппаз ще пеят на български, английски и турски език стари шлагери.
На 16 септември (събота) от 18.00 часа е концертната програма на известния турски изпълнител Фарук Йълмаз.

В спортната програма е включен турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. В събота започва и турнирът по футбол на малки врати. Очаква се в надпреварата да участват отбори от Ардино, Кърджали, Млечино. Турнирът ще започне от 10 часа. Шампионът и подгласниците ще получат парични награди. На 17 септември (неделя) от 10 часа в местността „Карапънар“ ще се проведе традиционният мевлид за здраве и берекет.
В Ардино очакват представителна делегация от Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса, начело  с лидера на фондацията Айдън Йълмаз и кмета на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей.

За дните на Ардино се очакват официални делегации и от побратимените общини в Картал, Истанбул и Къркларели.

Гюнер ШЮКРИ