Спортна жега на пясъчните кортове в „Арпезос“

С изненади още на квалификационните мачове стартира най-големият Национален турнир по плажен волейбол в България, който се провежда на пясъчните кортове в комплекс „Арпезос“ в Кърджали. При един изключително силен и оспорван мач, двойката, в която играе националът Мирослав Градинаров отпадна от основната схема. Тя бе сразена от пловдивския тандем с бившия национален състезател до 20 години и 17-и в Европа Ивайло Иванов и Станислав Драмов. При жените сестрите Рая и Вили Ценови от София победиха в оспорвана битка с тайбрек националната двойка до 18  и до 20 години  Никол Дулева и Лора Славчева.

Естествено е да очаквам изненади на този турнир! След като на квалификациите отпадна Мирослав Градинаров, вече от тук нататък няма да се учудя на нищо. Още повече както и от първия мач при жените сестрите Рая и Вили в Пловдив загубиха от днешните си противнички, а сега ги биха, каза Милко Багдасаров, председател на комисия Плажен волейбол към БФВ.

Днес турнирът продължава с 12 мъжки отбора. Бе изтеглен жребий за първи в листата – падна се на тандема Делчо Раев/Невен Нешев. Николай Колев и Димитър Калчев станаха втори в схемата. Другите две двойки, които намериха място в основната схема след квалификациите са тази от Русе и Михал Костадинов/Ивайло Кацаров от Кърджали. Домакините се представят с три двойки в мъжката схема и една при момичетата, които получиха уайлд кард. В едната от двойките има и състезател от Гърция – Никос Скарлатидис, който е в тандем със Силвестър Иванов.