Купа „Емона“ остана в Кърджали

Купа „Емона“ остана в Кърджали при юношите, при девойките замина за Пловдив а шампионите получиха визи за Балканиадите до 18 и 20 години. За втора поредна година кърджалийският волейболист Иван Замфиров спечели купа „Емона“ на турнира по плажен волейбол за младежи и девойки до 20 години, този път в тандем с Владислав Лукаревский. При девойките също за втора поредна година на върха на стълбичката застанаха пловдивчанките Никол Дулева и Лора Славчева. На второ място при юношите след драматичен финал остана двойката Симеон Топузлиев от Кърджали и Светослав Иванов от Дупница. Бронзовите медали пък заминават за Варна заедно с Георги Ботев и Димитър Василев. Среброто при девойките е за кърджалийската двойка Натали Стефанова и Теодора Стоянова, а третото място за софиянките Ивелина Аврамова и Габриела Иванова. Най-желаните индивидуални награди при юношите бяха присъдени на кърджалийски състезатели – за най-добър играч /най-полезен състезател – МVР на турнира/ бе обявен Владислав Лукаревский, а за най-техничен – Димитър Гайдаджиев. Специалната награда за най-добър състезател при девойките бе връчена на пловдивчанката Лора Славчева, която се оказа и рожденичка в неделния ден.

Турнирът по плажен волейбол за купа „Емона“ за младежи и девойки до 20 години се организира за трета поредна година и се провежда на кортовете в плувен комплекс „Арпезос“. И тази година състезанието протече при перфектна организация и с много сериозно участие на всички най-добри млади състезатели от цялата страна – представители на Кърджали, София, Пловдив, Варна, Русе, Дупница. 16 отбора юноши и 8 отбора девойки е страхотна статистика за интереса към турнира и високото ниво на спортно-техническите умения.
Иван Замфиров и Владислав Лукаревский спечелиха виза за Балканиадата по плажен волейбол до 20 години, която ще се проведе в Косово, а техните подгласници Симеон Топузлиев и Светослав Иванов ще представят България на Балканиадата за младежи до 18 години в Атина, Гърция. Право да представя страната ни и на двата балкански форума при девойките получиха шампионките Никол Дулева и Лора Славчева. Новост в тазгодишното издание на турнира бе паричната награда за първо място, обявена от Стефан Грозев, както и спонтанно взетото решение от участниците да допринесат за лечението на Цветан Карипов, събирайки сумата от 200 лева. Съпричастието към колега-спортист, възникнало наистина без външна намеса, безспорно е спортсменско и буди възхищение.

„Страхотен турнир, с много емоции, много красота и най-вече оптимизъм за бъдещето на плажния волейбол в България!Благодаря на всички! На спонсора Мирослав Шопов, на помощта на Стефан Грозев, на съдийския състав, на моя организационен екип, на многобройните фенове на нашия спорт и най-вече на състезателите, които се раздадоха на игрището.“, реагира емоционално главният „виновник“ за организирането и провеждането на турнира Милко Багдасаров – президент на волейболния клуб „Арда“.
Началото на много приятелства и чисто човешки отношения даде турнирът по плажен волейбол за купа „Емона“. Още в първия ден по уредбата прозвуча поздрав и всички спортисти станаха с ръкопляскания да уважат рождения ден на треньора Павел Митев. Младежите и девойките си създадоха съпътстваща програма в свободното време, която със сигурност ще продължи благодарение на съвременните комуникации.
Самото награждаване протече с голямо вълнение въпреки физическата умора и преминалите изтощителни мачове при екстремно високи температури. Купата и медалите връчи собственикът на кораб-ресторант „Емона“ Мирослав Шопов, който отчете изключително успешна съвместна работа с ръководството на ВК „Арда“ – Кърджали.