Утре блокират последните два гранични пункта с Гърция

Blokada_02От утре сутринта ще бъдат блокирани и последните два работещи гранични пропускателни пункта на българо-гръцката граница – тези при Ивайловград–Кипринос и при Златоград–Термес. Това обяви днес на Маказа Илия Костурски, член на управителния съвет на Съюза на международните превозвачи. Той участва в контрапротеста  на българските превозвачи, които блокираха пътя за Гърция до ГКПП Маказа-Нимфея в знак на солидарност с колегите си, които седмици наред търпят финансови и икономически загуби заради стачката на гръцките фермери.

Blokada_01Протестиращите отправиха призив към всички български граждани, които са на територията на Република Гърция, да използват пунктовете при Ивайловград и Златоград, за да се приберат безпроблемно в България. И посъветваха да побързат, защото сутринта на 19 февруари и тези входни артерии ще бъдат затворени. Така се очаква от утре всички 6 гранични контролно-пропускателни пунктове по границата ни с Гърция да са непроходими.

Протестиращите са категорични, че блокадата на пътя ще продължи, докато гръцките земеделци не махнат техниката си и не прекратят стачката.