Само за две години членовете на КРИБ в Кърджали са се утроили

kribСамо за две години членовете на КРИБ в Кърджали са се утроили като в момента в сдружението членуват повече от 70 фирми.

„За този период от време КРИБ работи в интерес на своите членове в отношенията си с местната власт, целейки защита на бизнеса в Кърджали”, обяви председателят на местната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България инж. Фахри Идриз.

Бизнес-сдружението направи свое общо събрание днес, на което присъстваше и председателят на Управителния съвет Огнян Донев. „Преди две години, когато дойдохме при учредяването на местната структура донесохме сняг. Беше една страховита виелица. Радвам се, че сега сме отново тук в това прекрасно слънчево време и затопляща се стопанска конюнктура. Нас ни обединява истинския, реалния бизнес”, заяви Донев на втората годишнина от учредяването на КРИБ в Кърджали.

„За мен колеги, беше истинско удоволствие да работя всяка секунда, като председател на КРИБ в Кърджали, със сърце и душа за настоящото и бъдещото развитие на региона. Бизнесът показа, че е надживял пубертета си и че сам няма как да се пребори с предизвикателствата на 21 век. Финансово-икономическата криза показва своите добри страни, обединявайки ни в една кауза за Европейското развитие на Кърджали и региона. Като Ви видя всички обединени на едно място се замислям-допреди две години, може би не се поздравявахме, а днес вече сме заедно и мислим за развитието на Кърджали, за настоящето и бъдещето благо на децата ни”, заяви пред десетките членове на Конфедерацията инж. Фахри Идриз. Той допълни, че основната цел на КРИБ-Кърджали е да създаде предпоставки за нови бизнес територии, като ефекта от това ще бъде разкриване на нови работни места.

„От КРИБ-Кърджали сме убедени, че туристическата индустрия е най-необходима. Тя ще изтласка икономиката ни към върхови постижения и съответно ще се превърне в основен поминък и генератор на индустриален растеж в област Кърджали. Тази политика е проява на нашата обединена воля и дух. В момента КРИБ се радва на много добри, бих казал отлични взаимоотношения с общинската и областната администрация. Ние имаме нужда от тях, но и те имат нужда от нас за реализиране на обещанията, които са поели. Бизнесът е този, който създава работни места.

Нека обединим отново усилия, за да можем да реализираме поставените си цели през настоящата година и след това да се радваме на постигнатите резултати”, допълни още инж.Идриз. Според него при съвместната работа на членовете конкуренцията вече е поставена на много по-високо ниво. Тя е вече между отделните градове и държави.