Ардински таланти със сертификати от най-престижната академия

Единадесетокласниците от ПГ „Христо Смирненски” – Ардино Антон Чолаков и Николай Чочев завършиха успешно едногодишния курс по Уеб Дизайн и Javascript програмиране в най-голямата академия за обучение в ИТ индустрията – Telerik Academy в София.

Антон и Николай са единствените достигнали до престижния сертификат на работодател номер 1 в ИТ индустрията у нас – Телерик, които все още не са завършили средното си образование. Сертификатите им бяха връчени от Светлин Наков, директор и основател на академията. Младите таланти и бъдещи софтуерни инженери споделиха, че отличията им са плод на едногодишни усилия и много безсънни нощи.

„Беше изключително трудно! Трябваше да се преборим с приетите за участие над 2600 курсиста и да достигнем до така желаните сертификати, които бяха раздадени само на 40-те най-добри. Освен с това индивидуално отличие, ние сме познати и като един добър екип – AntoNik Team. Радваме се не само заради постигнатите резултати, а и

заради това, че се запознахме с наистина прекрасни хора  – наши бъдещи колеги и страхотни лектори!”, каза Антон.

От своя страна Николай подчерта, че сертификатите ще им осигурят една от най-престижните професии в България. „Ценността им е огромна, тъй като всяка фирма работодател в страната ни търси и изключително много цени кадърните кадри, завършили Академията на Telerik. Както знаем търсенето на софтуерни инженери у нас и в цяла Европа е масивно, а очакванията са повече от големи – недостик на над 30 000 работни места в тази област през следващите години”, добави Николай.

Директорът на учебното заведение Мехмед Гюлестанов заяви, че възпитаниците им представят не само гимназията, но и града и областта  по забележителен начин на десетки състезания за програмиране и Уеб Дизайн, както и на Националната Олимпиада по Информационни Технологии.

Гюнер ШЮКРИ