Турско-българска камара отваря офис в Кърджали

Кемал Йозмез

Турско-българската търговско-индустриална камара отваря официално представителство в Кърджали днес в 14.30 часа в сградата на комплекс „Орфей”. Нашият град е първият в страната с представителство на камарата. Предстои такива да се открият в Хасково, Бургас и други градове в страната, общият им брой ще достигне до десет, пише „Нов живот”.

Искаме да привлечем чужди инвеститори в региона. Ще организираме бизнес срещи и презентации, за да може предприемачите да получат нужната им информация за търговските възможности в района, каза зам-председателят на сдружението Кемал Йозмез.

На откриването ще присъства и посланникът на Турция у нас Мехмет Гюджюк. Той е почетен председател на камарата още от основаването й досега. Турско-българскате търговско-индустриална камара е регистрирана в София през 2004 г. Основната й цел  е да подпомага и стимулира икономическите и търговски връзки между България и Турция. Между членовете на камарата са крупни банки като „Те Дже Зираат Банкасъ”, „Търговска Банка Д” и др. Предлагат информация, контакти и браншови анализи на своите партньори от България и Турция, както и от трети страни.